Olaf_stoori.jpg
Pässi_stoori.jpg
Neito_stoori.jpg
Olaf_stoori.jpg

St. Olaf


SCROLL DOWN

St. Olaf


St. Olaf – Pyhä Olavi

Pyhä Olavi on nimetty kaikkien ritareiden ja sotilaiden suojeluspyhimykseksi. Eläessään (vuosina 995-1030) hänet kuitenkin tunnettiin julmana ja väkivaltaisena hallitsijana. Olavin mukaan nimetyn Olavinlinnan ympärillä virtasi vesi jonka tutkimattomat syvyydet värjäsivät virran ja siinä uivat kalatkin mustaksi.

St. Olaf Pale Ale

Pässi_stoori.jpg

Pässi


Pässi


Olavinlinnan Musta Pässi

Venäläiset joukot piirittivät Olavinlinnaa keväällä 1656. Pyhän Olavin päivän ateriaksi kasvatettu pässi karkasi linnan valleille jossa puolustamiseen varattu terva leimahti ukkosmyrskyssä palamaan korkein liekein. Sinapinkeltaista taivasta vasten tanssi muurilla olento, jolla oli valtaisat sarvet ja kaviot. Sen suusta näytti sinkoilevan liekkejä. Ukkonen jyrisi ja salamat leiskuivat. Vihollinen pakeni kauhuissaan paholaismaista näkyä.

Pässi IPA

Neito_stoori.jpg

Neito


Neito


Neidon kyynel

Olavinlinnan linnanherralla oli kuvankaunis tytär, Ingel. Eräänä yönä hän avasi linnan portin rakkaalleen, joka oli vihollisen upseeri. Mies petti neidon ja päästi portista joukkonsa linnaan. Seuranneessa taistelussa viholliset kuitenkin surmattiin ja rangaistukseksi neito muurattiin elävältä linnan muuriin. Hautapaikan kohdalle kasvoi kaunis pihlaja, joka sai alkunsa neidon kyynelistä ja jonka marjat hehkuivat neidon sydänveren punaa.

Neito Golden Ale