Olaf_stoori.jpg
Pässi_stoori.jpg
Neito_stoori.jpg
Pistolekors_stoori.jpg
Olaf_stoori.jpg

St. Olaf


SCROLL DOWN

St. Olaf


St. Olaf – Pyhä Olavi

Pyhä Olavi on nimetty kaikkien ritareiden ja sotilaiden suojeluspyhimykseksi. Eläessään (vuosina 995-1030) hänet kuitenkin tunnettiin julmana ja väkivaltaisena hallitsijana. Olavin mukaan nimetyn Olavinlinnan ympärillä virtasi vesi jonka tutkimattomat syvyydet värjäsivät virran ja siinä uivat kalatkin mustaksi.

St. Olaf Pale Ale

Pässi_stoori.jpg

Pässi


Pässi


Olavinlinnan Musta Pässi

Venäläiset joukot piirittivät Olavinlinnaa keväällä 1656. Pyhän Olavin päivän ateriaksi kasvatettu pässi karkasi linnan valleille jossa puolustamiseen varattu terva leimahti ukkosmyrskyssä palamaan korkein liekein. Sinapinkeltaista taivasta vasten tanssi muurilla olento, jolla oli valtaisat sarvet ja kaviot. Sen suusta näytti sinkoilevan liekkejä. Ukkonen jyrisi ja salamat leiskuivat. Vihollinen pakeni kauhuissaan paholaismaista näkyä.

Pässi IPA

Neito_stoori.jpg

Neito


Neito


Neidon kyynel

Olavinlinnan linnanherralla oli kuvankaunis tytär, Ingel. Eräänä yönä hän avasi linnan portin rakkaalleen, joka oli vihollisen upseeri. Mies petti neidon ja päästi portista joukkonsa linnaan. Seuranneessa taistelussa viholliset kuitenkin surmattiin ja rangaistukseksi neito muurattiin elävältä linnan muuriin. Hautapaikan kohdalle kasvoi kaunis pihlaja, joka sai alkunsa neidon kyynelistä ja jonka marjat hehkuivat neidon sydänveren punaa.

Neito Golden Ale

Pistolekors_stoori.jpg

Kaksi pistoolia


Kaksi pistoolia


Kaksi Pistoolia

Sääminkiläinen sotilas Yrjö Ollinpoika huomasi vihollisen lurjusmaisen sotilaan saaneen tähtäimeensä itsensä kuningas Kustaa II:sen. Ollinpoika ryntäsi vihollista päin sysäten hänet kumoon omalla pistoolillaan. Tarinan mukaan sotilaiden pistoolit olivat tappelun tuoksinassa ristikkäin. Tästä sattumuksesta kerrotaan saadun ajatuksen Pistolekors-nimeen ja sukuvaakunassa olevaan kahteen ristissä olevaan pistooliin. Ollinpoika aateloitiin ja näin sai alkunsa Pistolekorsien aatelissuku. Suvun jäsenistä monet toimivat myös Olavinlinnan päällikköinä.

Pistolekors Porter

Mitzlaffin pako


Mitzlaffin pako


Mitzlaffin pako

Kapinahankkeeseen syyllistynyt saksalainen eversti Joachim Mitzlaff oli vangittuna Olavinlinnan tornissa. Eräänä iltana everstin salainen kätyri lähetti vartiomiehet turhille asioille esittäen jäävänsä vanginvahdiksi. Pimeän tultua Mitzlaff kätyreineen laskeutui tornista pellavaköyden avulla. Parivaljakko siirtyi veneellä maihin jatkaen pakomatkaansa ratsain. Mitzlaffista ei sen koommin kuultu.

Mitzlaff Weißbier